Hírek

Interjú az Elektronikus Ügyintézési Felügyelet vezetőjével

e-Papír szolgáltatás használata, RNY lekérdezése, ÁNYK kivezetése, a többi között ezeket ellenőrzi 2022-ben az Elektronikus Ügyintézési Felügyelet

Rendkívüli adattrezor mentés elrendelése 

Az orosz-ukrán konfliktus nyomán kiéleződött nemzetközi helyzetre való tekintettel hazánknak lépéseket kell tennie a biztonság megőrzése érdekében, melynek kiemelten fontos eleme az állami informatikai rendszerek biztonságának garantálása. Az állami érdekű informatikai rendszerek adatainak biztonságát szolgáló Kormányzati Adattrezor kiemelt szerepe, hogy kritikus helyzetben is megvalósuljon az állam működőképességének folyamatos és permanens biztosítása, valamint a nemzeti adatvagyon megőrzése és rendelkezésre állása.

Magyarország élen jár a digitális vízgazdálkodás területén

A Belügyminisztérium és az Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetői és munkatársai 14 ország - Algéria; Angola; Bosznia-Hercegovina; Egyiptom; Jemen; Kambodzsa; Kirgizisztán; Kuba; Palesztína; Paraguay; Sierra Leone; Szaúd-Arábiai Királyság, Uganda - és az ENSZ képviselőivel folytattak tárgyalásokat az aszálymonitoring és -előrejelző rendszer adaptációs lehetőségeiről.

Tájékoztató az ÁNYK űrlapbenyújtási-támogatási szolgáltatás kivezetésével kapcsolatban

2022. január 1-től az elektronikus ügyintézés részletszabályairól szóló 451/2016. (XII.19) Korm. rendelet kivezeti az ÁNYK űrlapbenyújtás-támogatási szolgáltatást.

Koronavírus tájékoztatás

A koronavírus okozta járványügyi helyzetre való felkészülés, valamint az elektronikus ügyintézéshez kapcsolódó állami informatikai rendszerek vészhelyzetben történő működtetésének biztosítása érdekében a Kormányzati Adattrezorral kapcsolatos mentési kötelezettség vonatkozásában soron kívüli betárolással kapcsolatos intézkedések.