Hírek

2022. december 16-án végleg megszűnik a 2000-es évek elején indult korábbi magyarorszag.hu. A régi oldal megszüntetése nem befolyásolja a 2020 februárjának végén megújult magyarorszag.hu portál működését. A központi e-ügyintézési felületen továbbra is minden, az elektronikus ügyintézéshez kapcsolódó szolgáltatás és fontos információ zavartalanul elérhető lesz az állampolgárok és a vállalkozások számára.

Felügyeletet érintő szervezeti változások

A kormányzati struktúrát érintő szervezeti változások következtében az Elektronikus Ügyintézési Felügyelet 2022. szeptember 1. napjától - a Digitális Magyarország Ügynökség Zártkörűen Működő Részvénytársaság kijelöléséről és egyes feladatainak meghatározásáról, valamint a nemzeti informatikai és e-közigazgatási tevékenység összehangolt biztosításával összefüggő részletszabályokról szóló 307/2022. (VIII. 11.) Korm. rendelet 9. §-a alapján -  a Digitális Magyarország Ügynökség Zrt. szervezeti egységeként működik a továbbiakbanA Felügyelet új elérhetőségei az Elérhetőségek fül alatt találhatóak.

Interjú az Elektronikus Ügyintézési Felügyelet vezetőjével

e-Papír szolgáltatás használata, RNY lekérdezése, ÁNYK kivezetése, a többi között ezeket ellenőrzi 2022-ben az Elektronikus Ügyintézési Felügyelet

Rendkívüli adattrezor mentés elrendelése 

Az orosz-ukrán konfliktus nyomán kiéleződött nemzetközi helyzetre való tekintettel hazánknak lépéseket kell tennie a biztonság megőrzése érdekében, melynek kiemelten fontos eleme az állami informatikai rendszerek biztonságának garantálása. Az állami érdekű informatikai rendszerek adatainak biztonságát szolgáló Kormányzati Adattrezor kiemelt szerepe, hogy kritikus helyzetben is megvalósuljon az állam működőképességének folyamatos és permanens biztosítása, valamint a nemzeti adatvagyon megőrzése és rendelkezésre állása.

Tájékoztató az ÁNYK űrlapbenyújtási-támogatási szolgáltatás kivezetésével kapcsolatban

2022. január 1-től az elektronikus ügyintézés részletszabályairól szóló 451/2016. (XII.19) Korm. rendelet kivezeti az ÁNYK űrlapbenyújtás-támogatási szolgáltatást.